Egyéb gyógyítók

OMEGA-3 ZSÍRSAVAK

Bármilyen ellentmondásosan hangzik, van olyan zsír, amelyből jó, ha sokat fogyasztunk. Az ómega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírok  amelyek fontos szerepet játszanak számos élettani folyamatban, a véralvadás és a vérnyomás szabályozásától egészen a gyul­ladás csökkentéséig. Jelentőségükre akkor derült fény amikor vizsgálni kezdték miért olyan ritka az ízületi gyulladás és a szívbetegség az eszkimók között.

Bővebben...
 

MUSTÁR

Hosszú ideje tudományosan is bizonyított tény hogy a mustár felhígítja a nyákot, és megkönnyíti a légzést a megfázás és az influenza idején, Mára azonban az is ki­derült, hogy ez a fűszer jóval sokoldalúbb. Olyan különféle vegyületeket tartalmaz, amelyek lenyűgöző gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek.

Bővebben...
 

MÉZ

A méz édesebb, mint a cukor- egy evőkanálnyi 65 kalóriát tartalmaz, a fehér cukor 48 kalóriájával szemben. Sűrű, szirupos állaga révén enyhíti a torokfájást, különösen forró citromléhez vagy kamillához keverve. Elpusztítja a baktériumokat, elősegíti a vágások és sebek gyógyulását, megszünteti a székrekedést, csillapítja a gyomorfekély okozta fájdalmat, és felfrissíti a fáradt izmokat.

Bővebben...
 

KAMILLA

A kamillából finom teát főzhetünk, amely lefekvéskor fogyasztva megnyugtatja a köz­ponti és segíti az elalvást A kamilla jótékony hatásainak azonban itt még nincs vége. Több tucatnyi hatóanyaga létezik, amelyek nemcsak a stresszt oldják, hanem szinte pillanatok alatt csillapítják a gyomorpa­naszokat is.

Bővebben...
 

JOGHURT

Bármilyen meglepő, a szervezetünkben több baktérium, mint emberi sejt található. Egyedül az emésztőrendszerben körülbelül 500 baktériumfaj - összesen több mint egy kilogrammnyi mikroorganizmus - él. Nem kell azonban egyből megijedni: ezek nagy része hasznos.

Bővebben...
 

CITROM

Biztosan megfigyeltük mán hogy amikor citromkarikát szopogatunk, vagy friss limoná­dét iszunk, az összehúzza a szánkat - ennél azonban sokkal lényegesebb folyamatok zajlanak le a szervezetünkben. A savanyú gyümölcs hihetetlenül sok gyógyhatású vegyü­letet tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert és a vérereket, elősegítik a bőr gyógyulását, sőt még bizonyos rákos sejtelváltozásokat is gátolhatnak, Hónaljlemosóként a kellemetlen szagokat is megszünteti. Kifacsart leve forró vízzel elegyítve, mézzel ízesítve tökéletes torokfájás elleni elixír és ne feledjük, hogy a citrom mindemellett a házi készítésű, köhögés elleni keverékek elengedhetetlen alapanyaga.

Bővebben...
 
| Nyomtatás |

EGYÉB GYÓGYÍTÓK

Kétségtelen, hogy a táplálkozási szakértők szinte túl nagy jelentőséget tulajdonítanak egyes ételeknek, zöldségeknek, gyümölcsöknek. Úgy állítják be ezeket, mintha a hosszú élet titkát rejtenék. Természetesen ez nem igaz. Az életünk táplálékai önmagukban nem képesek arra, hogy megállítsák például egy agresszív daganat továbbfejlődését, vagy egyik pillanatról a másikra feloldják az artériák elzáródását olyasvalakinél, aki már közel áll a szívrohamhoz.

Bővebben...
 

Toroköblítők

A házi gyógymódok többségéhez hasonlóan a gargarizálás is nagy hagyományokkal ren­delkezik. Különösen igaz ez Indiában, ahol az ősi gyógyászat, az ájurvéda gyakorlói sze­rint a növényi olajjal végzett öblögetés segíti az alvást, serkenti az agyműködést, fehéríti a fogakat, és megfiatalítja a fogínyt.

Bővebben...
 

Gyógyszerek a tengerből

A tengerparti nyaralás kiváló lehetőség arra, hogy kipihenjük magunkat. A kék ég, a meleg homok és a nyaldosó hullámok elfeledtetnek velünk minden feszültséget. Azt viszont nem sokan tudják, hogy ez a végtelen kékség nem csak az elmére és a lélekre gyakorol gyógyító hatást, hanem a test számára is nagyszerű kezelési módokat tartogat.

Bővebben...
 


Linkek

KatalgusHun-Web LinkekLinkajnlLinkBank LinkkatalgusEgszsg, betegsg linkekBelfldi s klfldi szlls s apartmanLinkgyr linkkatalgus Hungarian Web Linkgyjtemny Linkel linkgyjtemnylink adatbzisrdekes Weblap SzavazsInternet.wyw.hu Linkraktr Webkatalgus - LinktrMobiltelefon linkgyjtemnyInternet.wyw.huKatalgusKategorizlt linkek a kezdlapon!Hun-Web Linkek